A KDO Product Zrt. az alábbi termékeket ajánlja figyelmébe:

MyLION-TERMÉKEK

VIR HUMAN

Emberi Erőforrás Menedzsment
Az alkalmazottak adatainak kezelését illetően ugyanaz az irányelvünk, mint az ügyfelek esetében: egy helyen, rendszerezetten érjünk el minden adatot.

Alkalmazottak nyilvántartása
A HuMAN lehetővé teszi alkalmazottai nyilvántartását és adatainak kezelését.  A rendszert használó dolgozókhoz különböző jogosultságok rendelhet, amik biztosítják, hogy mindenki a saját feladatait végezze, ezzel kijelölve a felelősségi köröket.

Alkalmazottak kezelése
Az alapadatok tárolásán túl a rendszerbe feltölthet minden, az adott alkalmazotthoz tartozó dokumentumot és információt. Külön helyet biztosítunk a dolgozókkal kötött munkaszerződések és munkaköri leírások iktatására.

Bér és jelenlét
A pontos nyilvántartást segíti, hogy a bér- és kafetéria adatokat is képes tárolni a rendszer. Mindemellett kiegészítettük egy jelenléti ív és távollétek vezetésére alkalmas funkcióval is, valamint az orvosi vizsgálatok tárolására is lehetőséget biztosítunk.

Egyéb adatok
A rendszerben megadhatja a munkavállaló számára kiadott eszközöket, feltöltheti a kapcsolattartók elérhetőségeit és a bankszámla adatait is.

VIR CUSTOMER

Ügyfélkapcsolati Menedzsment

 Vállalatirányítási rendszerünkben egy-egy partnerhez kapcsolható adatot, információt a partner adatlapjáról kiindulva érhet el. Így könnyen visszakeresheti nemcsak a kibocsátott és befogadott számlákat, de az elmúlt tárgyalásokon elhangzottakat is, amikre alapozva megtervezheti a következő lépést.

Partnernyilvántartás
A CuSTOMER lehetővé teszi, hogy az összes ügyfele minden adatát rögzítse.  Az alapadatok mellett az ügyfelek mellé egyedi tulajdonságokat, azonosítókat is rendelhet. Minden adatot egy helyen, rendszerezetten érhet el, összefüggéseiben láthatja az ügyfelekkel kapcsolatos információkat, így a partnerkezelés egyszerűbbé válik.

Kampánymenedzsment
Partneradatbázisunkban különböző szempontok alapján szűrhet, így könnyen megtalálhatja és elérheti célcsoportját, az ajánlatokat, információkat hatékonyan juttathatja célba. A rendszerrel direkt marketing leveleket állíthat össze, és elemzéseket is készíthet.

Ajánlatok készítése
Az ügyfél megnyeréséhez vezető siker egyik kulcsa a személyre szabott, egyedi ajánlat. A programmal összeállíthatja, rendszerezheti ajánlatait, kezelheti a különböző verziókat, azok különböző státuszait.

Kapcsolatkezelés
Nyilvántarthatja, hogy mikor, melyik ügyféllel lépett kapcsolatba, kivel lesz találkozója. Emlékeztetőket készíthet a tárgyalásokról, a felmerülő feladatokról, és ezeket vissza is keresheti, akár időpont, akár téma szerint.

Reklamációkezelés
Az összes beérkező reklamációt, bejelentést rögzíthet, folyamatosan nyomon követheti, hogy a felmerülő problémák kezelése éppen hogy áll, melyik feladatnak ki a felelőse. Ha a reklamációkezelést magasabb szinten szeretné kezelni, tekintse meg a Ticketing modulunkat.

VIR FINANCE

Pénzügy

Fordítson fokozott figyelmet pénzügyeinek központosítására. Vezesse a főkönyvet és a számlázást egy helyen, hogy elkerülje a különböző rendszerek összehangolásakor előforduló problémákat.
A programunkban az összes számvitelhez szükséges funkciót megtalálhatja, nem kell külön részekre darabolt rendszereket használnia.

Vevőszámlák kezelése
A modullal egyszerűen kiállíthatja és kezelheti a forint, deviza, sztornó, helyesbítő és proforma számlákat. A rendszer már meglévő dokumentumok, vevői rendelések és árukiadás alapján is képes számlát kiállítani, valamint a környezetvédelmi termékdíjakat is kezeli. A készpénzbizonylat és havi pénztárnapló nyilatkozatok bármikor előhívhatók.

Elektronikus számlakibocsátás
Az elektronikus számlák folyamatosan szorítják háttérbe a papír alapú számlákat többek között a gyorsaságuk, költséghatékonyságuk, ellenőrizhetőségük miatt. Rendszerünk a törvényi szabályozásoknak megfelelően támogatja az elektronikus számlakibocsátást.

Szállítói számlák kezelése
Szállítói számláit folyamatvezérléssel kezelheti (bekerülés, ellenőrzés, visszatartás, részletfizetés, fizetés, banki modul esetén utalási megbízás készítése). A rendszer képes meglévő dokumentumok alapján is számlát generálni. A rendszer lehetőséget biztosít a számlakép számlához való feltöltéséhez, így az elektronikus tárolás is azonnal megoldott. Jóval gyorsabban meg fogja találni így a keresett szállítószámlát, mintha mappákat kellene átfésülnie.

Házipénztár
A házipénztár modullal egyszerűen megoldhatja a készpénzmozgások minden követelményt kielégítő, naprakész vezetését, valamint a pénzmozgásokhoz köthető pénztárbizonylatok nyomtatását. Készpénzbizonylat és havi pénztárnapló nyomtatványok is elérhetők.

Vevői folyószámlák kezelése
A programban lehetősége nyílik a vevői folyószámlák, tartozások, követelések, folyószámlatételek kezelésére, az összevetésére és a vevői hátralékok nyilvántartására. Fizetési emlékeztetőket készíthet, kezelhet, nyomtathat, vagy e-mailként továbbíthat. A rendszer partnerenként kimutatható formában képes tárolni a vevői tartozásokat, és figyelmeztetéssel jelezni az esedékes vagy már lejárt számlákat.

Szállítói folyószámlák kezelése
Ebben a modulban kezelheti és tarthatja nyilván a szállítói folyószámlákat, folyószámlatételeket (szállító analitika), szállítói hátralékokat. A rendszer partnerenként kimutatható formában tárolja a szállítói tartozásokat, és figyelmeztető üzenetet küld az esedékes és lejárt számlák esetében.

Bank
Banki interfész esetében importálja a jóváhagyásokat, árfolyamokat, és kezeli a banki átutalásokat. Banki interfész hiányában ezeket az adatokat a felhasználói felületen rögzítheti. A banki jóváírásokat számlákra könyvelheti, ezáltal biztosítva az átutalásos számlák fizetettségének nyilvántartását.

Tárgyi eszköz nyilvántartás
Ezzel a modullal könnyedén kezelheti a befektetett és kis értékű, valamint a tárgyi eszközöket (egyedileg és csoportosan). A rendszer költséghelyenként automatikusan, számviteli- és adótörvény, valamint tetszőlegesen beállítható leírási kulcs szerint vezeti az értékcsökkenés elszámolását, bruttó-nettó értéket számol, nyilvántartja a göngyölt értékcsökkenést, az eszközök kivezetését és leltár készít. A szállítói és vevőszámlák automatikusan könyvelhetők.

Főkönyvi analitikák
A rendszerben lehetősége nyílik főkönyvi analitikák vezetésére, költséghelyek és költségviselők szerinti analitikák vezetésére, külső állományból érkező adatok importálására, sablonok használatára, főkönyvi napló nyomtatására, automatikus év végi zárás és új év nyitás elkészítésére.

Adóanalitikák
Különböző adóanalitikákat és kimutatásokat készíthet: Áfa analitikák, Intrastat adatszolgáltatás, jövedéki nyilvántartás listái.

Beszámolók készítése
A rendszer automatikusan képes mérleg és eredménykimutatás, valamint cash-flow kimutatások és egyéb vezetői beszámolók elkészítésére.

Nyomtatható jelentések
Kiállíthatja és kinyomtathatja a vevő toplistát, hátralékos vevőszámlákat, hátralékos szállítószámlákat, pénztárforgalmi listát.

Vezetői információk, funkciók
Készíthet cash-flow kimutatást, előrejelzést, nyilvántarthatja a rendszeres költségeket, adókat.

VIR STOCK

Áruforgalom, Logisztika

Ha már az ügyfél és a pénzügyi oldalon is sikerült átlátható rendszert kialakítania, akkor következhet a termékek és szolgáltatások kezelésének szabványosítása. Minden egy helyen, egymással összefüggő és egymást kiegészítő modulokban.

Terméknyilvántartás kiegészítése
A terméknyilvántartás modulban kezelheti a vonalkódokat, a szállítói és vevői listaárakat, illetve lehetősége van arra, hogy egyedi árakat szabjon meg mennyiségtől függetlenül, és mennyiségtől függően is, valamint segítségével összerendelheti a hasonló/helyettesítő árukat.

Beállíthatja a minimális és maximális készletszinteket és figyelmeztetési opciót is rendelhet hozzájuk. Kedvezményeket adhat meg (mennyiségi kedvezmények, időszaki kedvezmények) beszerzési és értékesítési folyamatra egyaránt, valamint kezelheti a beszerzési és értékesítési folyamatokhoz kapcsolódó árlistákat, melyeket külső fájlokból is betölthet.

A szállítói és vevői cikkszámokat partnerenként is megadhatja.

Szállítói rendelések kezelése
Szállítói rendeléseket vihet fel, módosíthatja és jóváhagyhatja őket. A rendszer sarzs és sorozatszám szerinti rendelési lehetőséget biztosít.

Megadhatja a várható készlet beérkezésének időpontját, a beérkező készletre a vevői rendelés modulban foglalást helyezhet el. A szállítói rendelésekből bevételezést, majd szállítói számlát generálhat (a bizonylatok adatait csak egyszer kell bevinni a rendszerbe, az egymást követő bizonylatok az előzőekből származtathatók).

Bevételezés
A termékeket szállítói rendelés, illetve fuvarlevél alapján vonalkóddal viheti be a rendszerbe. A szállítói rendelésekből bevételezést generálhat (a bizonylatok adatait csak egyszer kell bevinni a rendszerbe, az egymást követő bizonylatok az előzőekből származtathatók), és bevételezési jegyet nyomtathat.

Árukiadás
Árukiadásokat kezelhet a vevői rendelés/szállítólevél alapján vonalkóddal, valamint szállítólevelet készíthet, melyből számlát generálhat. A program segítségével árukiadási jegyet, szállítólevelet nyomtathat.

Vevői rendelések kezelése/Értékesítés
Ezzel a programmal rendeléseket vehet fel, a rendelkezésre álló készlet alapján (készletfigyelés), vagy közvetlenül a készletből, érkező áruból foglalhat, akár sarzs vagy sorozatszám alapján. Amennyiben az adott áru nincs készleten, a program hasonló árut tud felajánlani. A rendelésből számlát generálhat (a bizonylatok adatait csak egyszer kell bevinni a rendszerbe, az egymást követő bizonylatok az előzőekből származtathatók), új rendelés készítésekor pedig felhasználhat egy korábbi, már meglévőt. A visszavett árukat is menedzselheti.

Raktárközi mozgatások
Nyomon követheti a gépi átmozgatásokat, selejtezési folyamatokat, árumozgatási utasítást, szállítólevelet, selejtezési jegyzőkönyvet állíthat ki.

Gyártás
Az alábbi lehetőségeket biztosítja:

  • szükséglet számítás
  • anyagbeszerzési előrejelzések,
  • gyártási rendelések kezelése
  • gyártás ütemezése
  • hulladék kezelése
  • selejt kezelése
  • minőségbiztosítás (módszertan rögzítése, eredmények tárolása receptúránként)
  • gyári szám/sarzs szám kezelése
  • receptúrák kezelése

Alap raktárkezelés
Az árukészletet, raktári mozgásokat folyamatosan nyomon követheti, ezeket a program automatikusan könyveli, naplózza. A készletértéket raktáranként, cikkenként, cikkcsoportonként vezetheti, és lekérdezheti a pillanatnyi készlet, állapotot, a termékmozgás történetét.

Fejlett raktárkezelés
Több dimenziós készletvezetést tesz lehetővé különböző szempontok alapján (raktár, tárhely, sarzs-szám, gyártási szám, stb.). Támogatja a polcrendszert súly, térfogat és darablimit figyeléssel. A termékeket szokásos tárhelyük szerint kezeli.

A rendszer képes több raktár egyidejű menedzselésére, és a készletmennyiség raktárankénti kimutatására. A tárolási hely térkép bármikor előhívható.

Leltárkezelés
Ez a program az egyszerű leltárkezelést, a leltárívek kezelését/nyomtatását, a leltárkészlet korrekciót (hiány-többlet rögzítés) és a leltárciklusok kezelését támogatja, valamint kimutatja a hiányt és a többletet.

Vezetői információk, funkciók
Forgalmi kimutatást készíthet eltérő évek azonos időszakaira, akár regionális, vagy üzletkötő szerinti bontásban.

VIR DOCUMENT

Dokumentumtár

 
A DoCUMENT segítségével nem csak az értékesítési munkát, az új dolgozók betanítását is megkönnyítheti.

Dokumentumtár
A modulba feltöltött dokumentumaik a felhasználók számára elérhetővé, és könnyen kereshetővé válnak. Olyan, már meglévő katalógusok, marketing anyagok stb. strukturált tárolására alkalmas felület, ami az értékesítés folyamán vagy az új munkavállalók betanítása során is használható. A dokumentumok elérhetőségét/szerkeszthetőségét strukturált jogosultságrendszerrel szabályozhatja.

Tudástár
Felhasználók által szerkeszthető tudásbázis, ahova azokat a tudásanyagokat vihetik fel, melyek a mindennapi munka, vagy rendkívüli helyzet során a segítségükre lehetnek.

VIR REGISTER

Elektronikus iratkezelés

 
Az elektronikus iratkezelési modul biztosítja, hogy bármilyen irat minden formáját nyilvántartsák, homogén módon kezeljék. Lehetőségük van arra, hogy egy átfogó irattárat alakítsanak ki az elektronikus tartalmak tárolásával és a papír iratok digitalizálásával.

Érkeztetés, iktatás
Az érkeztetés és iktatás célja, hogy a nyilvántartásba vétel után az iratok könnyen megtalálhatóak legyenek.

Iratok kezelése és nyilvántartása, elektronikus tárolás
Az egységes formának köszönhetően könnyebbé válik a keresés a dokumentumok között. Az egységes, elektronikus tárolás célja, hogy a beérkező és kimenő dokumentumok digitális formában is elérhetők legyenek.

Az iratok életciklusának követése, iratok, ügyek hozzárendelhetősége
Segítségével az átvételétől a megőrzési kötelezettség végégig követhetővé válik az iratok élete. Emellett nem csak partnerhez, hanem tranzakcióhoz, vagy vállalati folyamathoz is rögzíthet dokumentumokat. Az irathoz tartozó aktuális életciklus adat a rendszerből lekérdezhető.

Szignálás, feladatkiosztás, jogosultság
A dokumentumok kezelésével kapcsolatos határidő, állapot és az irat helyének nyomon követése. A rendszerben a felhasználó a felületen csak azon funkciókat látja, melyhez rendelkezik jogosultsággal.

VIR TICKETING

Hibabejelentés, reklamációkezelés

A TiCKETING segítségével ügyfeleinek lehetősége van arra, hogy megtegyék észrevételeiket a rendszer működésével, az értékesítéssel, vagy a kapott szolgáltatással/termékkel kapcsolatban.

Hibabejelentés, reklamációkezelés
Az összes partnertől beérkező reklamációt, bejelentést rögzítheti és folyamatosan nyomon követheti, hogy a felmerülő problémák kezelése éppen hogy áll, melyik feladatnak ki a felelőse.
Így közvetlenül a rendszeren keresztül kommunikálhat partnereivel és a problémák megoldásáért sem kell egy másik programot megnyitnia.

Referenciák

Nézd meg kik választottak minket!

KORPUS-TERMÉKEK
BÚTORIPARI GYÁRTÁS-ELŐKÉSZÍTŐ SZOFTVEREK

STANDARD MODUL

Bútoripari gyártás-előkészítés, raktárkészlet-gazdálkodás, megrendelés menedzsment, szabászati optimalizálás, maradékanyag-kezelés, etikett címkézés

A rendszer alkalmas a bútorgyártás és bútorlap szabászat során felhasznált termékek raktári készleteinek követésére. A termékeket és szolgáltatásokat csoportokba sorolva, szállítólevelek és gyártási dokumentumok alapján kezelheti raktárkészleteit. A gyártás során felhasznált anyagok automatikusan aktualizálásra kerülnek a raktárkészleten. A terméktörzsek adatai Microsoft Excel kompatibilis táblázatokkal kommunikálnak. A vevő kérésére azonnal korrekt árkalkulációt készíthet, figyelembe véve az egyedi partner kedvezményeket, beszerzési és eladási árat, bútorlap szabászat árképzésekor az anyag árát, a vágási hulladék mértékét és a folyóméterre, vagy négyzetméterre vonatkozó vágási díját. A megrendelésekről nyomtathat részletes árkalkulációt, összeszerelést támogató műhelypéldányt, a vevő számára egyedien formázható árajánlatot, a raktár részére pedig anyagszükséglet listát és szállítólevelet. A rendszer képes figyelembe venni olyan ofszet értékeket, mint pl. az anyagráhagyás mértéke, az élzáró anyag, vagy az élzáró előmaró vastagsága. A felvett megrendelések közül választhatja ki a szabászati előkészítő, hogy melyik típusú bútorlapból kíván szabászati térképet, etikett címkét, táblafelosztó specifikus programot készíteni. A szabászati térkép elkészítésére több válaszható algoritmust kínál a rendszer, de tetszőlegesen is rendezheti. Az optimalizálás történhet megrendelésenként, kizárólag egész táblákra, csak maradéktáblákra, vagy a gazdaságosabb anyagfelhasználás érdekében egész és maradéktáblákra vegyesen, továbbá a hatékonyabb maradékanyag gazdálkodás érdekében összevonhatja megrendeléseit ugyanazon gyártási folyamatba. A szabászat során leszabott bútorlap elemeket címkével láthatja el, mely információkat tartalmaz a későbbi feldolgozás számára: élzárás, raktározás, árukiadás, így a termékkövetés és azonosítás egyértelművé válik. Az etikett címke tartalmát egyedien határozhatja meg, A címkék nyomtatási sorrendje megegyezik a szabászat során keletkező kész elemek sorrendjével, így kezelésük egyszerű. A gyártási folyamatot raktári gyűjtő, szabászati elemlista, maradékanyag lista, élzáró lista és szabászati térkép nyomtatványok is segítik. A szabászati optimalizálás után a rendszer automatikusan javaslatot tesz a keletkezett bútorlap maradék elemek méretére és besorolja azokat a megfelelő maradékanyag tároló rekeszbe, figyelembe véve a rekeszek optimális kihasználását. A maradékanyag tárolás történhet anyagszínek, vagy – a hatékonyabb kihasználás érdekében – méret szerint. A maradékelemek szintén címkével láthatóak el. A maradék elemeket az optimalizálás során automatikusan használja a rendszer. A Gyártási Naplóban a rendszer automatikusan javaslatot tesz az egyes munkák ütemezésére, melyet tetszés szerint módosíthat, átütemezhet. A felhasznált egész-, maradék bútorlapok, élzáró anyagok nyilvántartását, adott időintervallumban feldolgozott szabászati és élzárási kapacitásait, keletkezett hulladék mennyiségét követheti, bármikor lekérdezheti.

SERIAL MODUL

Bútoripari gyártás-előkészítés parametrikus bútor sablonok alapján

A rendszer segítségével elkészítheti vállalkozása saját, szabványosított bútor elemeit, melyek alapján a rendszer automatikusan meghatározza a megrendelésekben szereplő, parametrikus bútor elemek szabászati méreteit, anyag és tartozék szükségletét. A modul használatával egy kattintással módosíthatja a bútor anyagát, befoglaló méretét és az alkotóelemek automatikusan változnak. Egyedi bútorgyártás során elegendő az alap bútor elemeket rögzítenie és a későbbiekben meghatározhatja az elemek méreteit és tulajdonságait, anélkül, hogy a szabászati méretekkel kellene foglalkoznia. Elsőként a rendszer sablon elemekkel történő feltöltése szükséges. A bútor elemek létrehozásakor tetszőleges számú paramétert és képletet használhat a bútor alkotóelemeinek definiáláshoz. Akár a befoglaló méretek függvényében is meghatározhatja az alkotóelemek szabászati méreteit. Például, ha azt szeretnénk hogy a bútor fenéklapjának a hosszúsága automatikusan kerüljön meghatározásra – függetlenül a bútor méretétől – úgy, hogy a bútor szélességéből vonjuk le a bútorlap vastagságának kétszeresét, akkor az alábbi képletet kell alkalmazni: Egy összetettebb példában azt mutatjuk be, hogy ha a bútor magasságának és szélességének értéke együttesen 200mm-nél nagyobb, vagy a mélysége kisebb, mint 500mm, akkor az alkotóelem mérete 500mm legyen, egyébként pedig 700mm: HA[{magasság>200}ÉS{szélesség>200}VAGY mélység

PARTS MODUL

Félkész bútorelem gyártás és készlet-gazdálkodás

A KORPUS PARTS félkész bútorelem, készlet-gazdálkodó modul azon vállalkozások számára nyújt segítséget, akik széria bútorelem gyártással foglalkoznak és megrendeléseiket teljesen, vagy részben raktárkészletről kívánják teljesíteni. A programban lehetősége van a bútort alkotó elemek, alkatrészek raktárkészleten történő tárolására. Megrendelés teljesítésekor a rendszer először megvizsgálja az adott alkatrész rendelkezésre állását a tárolókban. A raktárkészleten fellelhető alkatrészek nem kerülnek be a gyártandó elemek közé, a megrendelés ezen alkatrészeinek teljesítése raktárkészletről történik. Azon félkész elemek, amelyek nem állnak rendelkezésre a tárolókban, gyártásra kerülnek. A rendszer figyelemmel kíséri továbbá, hogy a tárolókban mindig megfelelő mennyiségű készlet álljon rendelkezésre. Ennek hiányában automatikusan javasolja az adott típusú alkatrész gyártásra történő kiadását, a tárolók automatikus feltöltését. A program szorosan kapcsolódik a KORPUS SERIAL modulhoz, ahol felépítheti széria bútor elemeit. A bútor alkotóelemeinek megadásakor minden alkatrész egyedi azonosítóval, gyári számmal rendelkezik. Ezen sorozatszám alapján történik az egyes alkatrészek azonosítása a megrendelésekben és a félkész elem tárolókban. Az adott széria elemből történő gyártás indításakor, a rendszer megvizsgálja, hogy az adott sorozatszámú alkatrészből, a megrendelésben meghatározott méretű, színű és darabszámú alkatrész áll-e rendelkezésre a félkész elem tárolókban. A megrendelések gyártásba történő kiadásakor csak azon bútor alkatrészek kerülnek be a szabandó elemek listájába, amelyek nem állnak rendelkezésre a félkész elem tárolóban. Adott színű bútorlap szabászati optimalizálásakor a rendszer megvizsgálja a félkész elem tárolók minimális raktárkészleteit és amennyiben szükséges, javasolja a hiányzó készletek feltöltését, figyelembe véve a szabászat alatt lévő mennyiségeket.

TÁBLAFELOSZTÓ GÉP VEZÉRLŐ ALKALMAZÁSOK NET MODUL Táblafelosztó gép vezérlés

A KORPUS NET program modul segítségével a szabászati térképeket továbbíthatja a táblafelosztó gépre. A modul az irodai munkaállomáson elvégzett szabászati optimalizálások eredményeit alakítja át az adott táblafelosztó gép által is értelmezhető, specifikus utasítások sorozatává. Ezen utasítások a helyi számítógépes hálózaton keresztül továbbíthatóak a táblafelosztó gépre, ahol a gépkezelő – monitorán megjelenítve a szabászati térképeket – indíthatja a szabászatot. A szabászati térképeket optimalizálásonként, akár több napra előre is átküldheti és tárolhatja a táblafelosztó gépen. A szabászati térképek mentésével egyidejűleg a gyártást támogató bizonylatok nyomtatására is lehetősége van: anyag raktári kiírás, szabandó elem lista, maradék anyag lista és etikett címke. A szabászat során leszabott bútorlap elemeket címkével láthatja el, mely alapján a termékkövetés és azonosítás egyértelművé válik, valamint információkat tartalmaz a későbbi feldolgozás számára: élzárás, raktározás, árukiadás. Az etikett címke tartalmát egyedien határozhatja meg. Amennyiben a táblafelosztó gép mellett, speciális címke nyomtatóval szeretne etikett papírt nyomtatni, használja a KORPUS LABEL program modult! Amennyiben a táblafelosztó gép és az azon dolgozók teljesítményét szeretné figyelemmel kísérni, használja a KORPUS DIAG program modult!

LABEL MODUL

Táblafelosztó gép által vezérelt etikett címke nyomtatás

A KORPUS LABEL program modul segítségével az etikett címke nyomtatása közvetlenül a táblafelosztó gép mellett történik. A szabászati térképek mentésével együtt az etikett címkére vonatkozó információk is átvitelre kerülnek a táblafelosztó gépre. Az etikett nyomtató így mindig az aktuálisan, kész méretre vágott elemhez tartozó címkét nyomtatja ki. A címkén megjelenő információ (szöveg, vagy grafika) típusa, formátuma, valamint a címke mérete is egyedien beállítható. Amennyiben a címke anyaga visszaszedhető ragasztóval lett ellátva, könnyedén eltávolítható az elemek felületéről.

DIAG MODUL

Táblafelosztó gép teljesítményének irodai követése

A program modul segítségével az irodai munkaállomáson követheti nyomon a táblafelosztó gép által leszabott táblák mennyiségét és a szabászati dolgozók teljesítményét. A modul folyamatosan nyomon követi a KORPUS programból, a táblafelosztó gépre elmentett programállományok végrehajtásának állapotát és a táblafelosztó gép naplózott adatai alapján, automatikusan meghatározza az adott szabászati térkép vágásának kezdési és befejezési időpontját. Ezek alapján bármikor betekintést nyerhet a táblafelosztó gép teljesítményébe. Elemzéseket, kimutatásokat készíthet egy adott időszakban leszabott táblák mennyisége és a szabásra fordított idő vonatkozásában. A program modul lehetőséget ad továbbá, hogy kövesse a szabászati dolgozók teljesítményét. Szabász és elszedő munkakörökbe sorolva hozhat létre egyedi felhasználói névvel és jelszóval ellátott felhasználókat, akik teljesítménye és munkaideje a táblafelosztó gépre telepített bejelentkező modul segítségével folyamatos naplózásra, tárolásra kerül. A szabászati dolgozók bejelentkezéseit és a gép által végrehajtott feladatokat figyelve, lekérdezheti egy adott szabász, vagy elszedő, adott időszakra vonatkozó teljesítményét, a leszabott táblák és a munkaidő vonatkozásában.

CNC MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT VEZÉRLŐ ALKALMAZÁSOK CABINET MODUL

CNC megmunkáló központi vezérléssel támogatott, parametrikus bútor gyártás-előkészítés

A KORPUS CABINET program segítségével felépítheti bútor elemeit, melyeknek később módosíthatva a tulajdonságait, a rendszer automatikusan generálja az alkatrészek CNC program kódját. A bútor sablonok összeállításakor megadhatja az alkotóelemek helyzetét, térbeli pozícióját, az illesztések típusát, a marásmintákat, a felhasznált vasalatokat és egyéb megmunkálásokat . A bútor sablonok felépítésében a rendszer telepítésekor már rendelkezésére álló, alapértelmezett makró készlet nyújt segítséget, mely egyedien bővíthető, vagy módosítható. Így kialakíthatja saját technológiájának szerkezeti elemeit és ezekből építheti fel a bútor sablonokat. A konkrét bútorokat, szekrénysorok a már meglévő sablon bútorokból állíthatja össze, esetlegesen módosítva azok tulajdonságait. A felhelyezett szerkezeti elemek megmunkálásai automatikusan megjelennek az összes érintett alkatrészen, figyelembe véve azok méreteit is. Az elemek összeállításakor, három dimenzióban keringetve, folyamatosan figyelemmel kísérheti aktuális összeállítását és megtekintheti az alkatrészek megmunkálásait. A bútorok, sablon elemekből történő összeállítása és CNC vezérlő utasítássorozatának generálása, szakmai tudást már nem igényel. A bútor elkészítésében egy varázsló nyújt segítséget, mely felajánlva a bútor előzőleg beállított, lehetséges tulajdonságait (befoglaló méretek, anyagszínek, illesztések, vasalatok) készíti el a konkrét elemeket. A bútort alkotó alkatrészek megmunkálásainak CNC specifikus programját a rendszer automatikusan generálja. Csupán a bútor befoglaló méretének, vagy egy vasalat típusának a változtatásával az alkatrészek CNC programkódjának a változtatása is megtörténik. A bútorokból szekrénysorokat építhet fel, gyártási rajzokat, robbantott ábrákat nyomtathat.

CAD/CAM MODUL

AutoCAD alapú CNC megmunkáló központ vezérlés

A KORPUS CAD/CAM egy nagyteljesítményű AutoCAD© OEM alapú, magyar nyelvű CAD/CAM szoftver (az AutoCAD© motor az alkalmazás része) CNC megmunkáló központokon készülő fúrások, marások és éllezárások programozásához. A KORPUS CAD/CAM a legjobb választás azoknak a cégeknek, akik a jövőbe tekintenek. A kezelő által készített vagy importált geometriákra gyorsan és könnyen ráilleszthetőek a megmunkálások. A makró programozási nyelv segítségével kialakíthatja a Ön számára legjobb struktúrájú parametrikus programadatbázist. Egy helyen és egy programból több különböző gép számára is elkészítheti a programokat. A szerszámadatok importálása a CNC megmunkáló központról automatikusan megtörténik, továbbá minden szerszámhoz hozzárendelheti a mérethelyes profilját. A megmunkálandó geometriákat importálhatja standard rajzformátumokból (DXF, DWG, stb.…), majd a program automatikusan megkeresi a geometria befoglaló méreteit, és a panelre pozícionálja. Minden geometriára külön-külön beállíthatja a megmunkálás kezdési pontját és haladási irányát. A programban elvégezheti az egyszerű fúrások, optimalizált fúrások, vízszintes fúrások műveleteit, valamint végezhet fúrásokat meglévő pályák/útvonalak mentén és parametrikus fúrásokat előre meghatározott feltételek alapján. Megadhatja továbbá a marásokat különféle geometriák mentén, vízszintes- és a felhasználó által meghatározott síkokon, akár többszintű megmunkálásként is. A CNC specifikus megmunkálási programokat a rendszer automatikusan generálja, figyelembe véve a geometriákat, profilokat és megmunkálási fázisokat. A megmunkálások struktúrája könnyen módosítható. A megmunkálási folyamatokat automatikusan vagy manuálisan sorba rendezheti. Jelentéseket készíthet a programozott megmunkálásokról, a furatok számáról, a becsült megmunkálási időről és költségekről. A jelentések szabadon módosíthatóak és elmenthetőek Excel táblázatokba vagy egyszerű szövegként. A megmunkálások szerkesztése során, a szerszám pályák és a megmunkáló fejek szimulációjával, valamint a panel 3D-s tömör nézetének megjelenítésével és keringetésével, folyamatosan figyelemmel kísérheti a megmunkálások helyességét. A rendszer a kiválasztott megmunkálások CNC programjait automatikusan generálja, figyelembe véve a tisztító pályákat és a szerszámprofilokat.. A végleges CNC program mentése előtt rendelkezésére áll egy szerkeszthető változat, amelyben tetszőleges módosítások hajthatóak végre.

VEKTOR MODUL

Képek importálása AutoCAD geometriába

A modul segítségével raszter grafikus képeket importálhat AutoCAD geometriába és alakíthatja át rajz formátumba. Az importálás során a rendszer felismeri és átalakítja az egyes elemeket vonalé és körív geometriákká. Ezt követően, hozzárendelve a megmunkálásokat, a rendszer generálja az importált kép CNC programkódját. A rendszer a KORPUS CAD/CAM modulra épül.

NESTING MODUL

CNC megmunkáló központok Nesting folyamatainak vezérlése, szabálytalan geometriák optimalizálása

A program modul segítségével tetszőleges alakzatú AutoCAD geometriákat helyezhet el, bármilyen formájú táblákra az optimális anyagkihozatal érdekében. Az eredmények megmunkálásokat is tartalmazó programkódját közvetlenül mentheti a megmunkáló központra. Az optimalizálásba bevont geometriákat, egész és maradék tábla méreteket táblázatos formában adhatja meg. A felhasznált táblák automatikusan levételre kerülnek a raktárkészletről. További kiegészítő vágásokat adhat hozzá a vágásmintához annak érdekében, hogy nagyobb méretű, újból felhasználható maradékok keletkezzenek. Az optimalizálás során megadhatja a geometriák közötti távolságot, a geometriák távolságát az anyag szélétől, a forgatási lépés szögét és az elemek fontossági sorrendjét. A szabászati térképek kézzel átrajzolhatóak, valamint menthetőek szabvány AutoCAD formátumba. A jelentéseket megtekintheti EXCEL formátumú táblázatokban és ábrázolhatja grafikonokkal.

3D SZKENNER

A 3D digitalizálás a leggyorsabb, leghatékonyabb módja a három dimenziós méretek elektronikus beolvasásának. Az eszköz segítségével felépítheti az elemek részletes, három dimenziós, számítógépes modelljét, precíz méretellenőrzéseket végezhet, valamint fordított megmunkálásokat hozhat létre.

NESTING LABEL MODUL

Nesting alkatrészek etikett címkézése

ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS LOGISZTIKAI RENDSZEREK CRM MODUL

Értékesítési folyamatok és ügyfélkapcsolatok kezelése

A program modul az értékesítési folyamatok támogatásában nyújt segítséget. Lehetősége van az árajánlatok, vevői és szállítói megrendelések, reklamációk és számlák kezelésére. Vevői megrendeléseiből a raktárkészlet függvényében készíthet szállítólevelet vagy egy későbbi kiszállítás érdekében, a termékeket foglalásba helyezheti. A raktárkészletről azonnal nem teljesíthető megrendeléseiről közvetlenül generálhatja beszállítói megrendeléseit. A modul lehetőséget ad a szállítólevelek alapján történő számla készítésére, vagy akár több szállítólevélből történő gyűjtőszámla létrehozására. A modul a bizonylatok közvetlen származtathatóságával is támogatja az értékesítők munkáját,. A rendszerben minden ügyfélről, úgy a vevőkről, mint a beszállítókról is részletes adatokat tarthat nyilván. Vevői legjellemzőbb adatain kívül meghatározhatja jellemző árképzésének módját, egyedi árait és maximális hitelkeretét is. A kimenő és bejövő árumozgások, valamint a kötelezettségek alapján pénzügyi elemzéseket készíthet. A különböző lekérdezések segítségével pontos képet kaphat vállalkozása várható bevételeiről és szükséges kifizetéseiről.

WAREHOUSE MODUL

Beszerzési feladatok, raktárkészlet mozgások és logisztikai láncok menedzselése

A program modul a beszerzési és logisztikai feladatokat ellátó munkatársak munkáját segíti. Minden terméket egyedi jellemzőik alapján rögzíthet a rendszerben, különböző cikkcsoportokba sorolva. A termékek csoportosítása segítséget nyújt egy konkrét termék keresésében, valamint a listák és kimutatások elkészítésében. Lehetősége van tetszőleges számú raktár létrehozására, melyek egymástól független bizonylat sorszámokkal rendelkeznek. A nyilvántartott termékek készlete raktáranként külön kerül nyilvántartásra, viszont árképzésük azonos. Termékenként igény szerint többféle eladási árkategória adható meg. A termékek ára értékesítéskor automatikusan meghatározásra kerül, figyelembe véve a partner kedvezményeket és vevői akciókat is. A termékekkel történő feltöltés és árazás történhet külső, Excel adatforrásból. A termékekhez minimum és maximum készletet rendelhet, mely további segítségére van a szállítói megrendelések összeállításánál. A rendszer készletérték vagy mennyiségi nyilvántartást tartalmaz. A raktári készlet raktáranként és termékcikkenként kerül nyilvántartásra, ha szükséges, akár raktári pozíciónként. Az aktuális készletszintről tájékozódhat mind mennyiségben mind értékben. A program lehetővé teszi a rendelési mennyiségek nyilvántartását is. A vevői megrendelések és a minimum készlet segítségével könnyen előállíthatja szállítói megrendelését. Folyamatosan nyomon követheti a raktárkészlet mozgásokat, logisztikai láncokat, valamint elvégezheti leltározását, mennyiség és raktári pozíció szerint is. A modul többféle lehetőséget ad a vásárlói kedvezmények kezelése. Kialakíthatja kiskereskedelmi és nagykereskedelmi árlistáját is. Megadhat egyedi árakat összegszerűen, vagy százalékos formában. Időszaki kedvezményeket hozhat létre, melyet a program az értékesítés során automatikusan figyelembe vesz. Több érvényben lévő kedvezmény esetén a rendszer a vevőnek legkedvezőbb árral számol. Vásárlói részére, személyre szabott árlistát készíthet, akár a teljes terméktörzsünkről, akár csak egy cikkcsoportról. A listák nyomtathatóak Pdf, vagy Excel formátumban. A vezetői döntés támogatás feladata a gyors, tömör és átlátható információszolgáltatás, mely megkönnyíti a menedzsment döntéshozatalát. Lehetővé teszi mutatószámok definiálást, a vállalkozás teljesítményének mérését, terv-tény adatok összehasonlítását. A döntéstámogató rendszer modul menüszerkezetét két részre osztjuk: az első részben információt kaphat a készletekről, beszerzési és eladási árakról, vevők árajánlatairól, megrendeléseiről, vásárlásairól, tartozásairól; a második részben havi bontásban rögzíthet terv adatokat különböző szempontok szerint. Gyors információhoz juthat az egyes termékek készletéről, árairól, valamint a termékek egy adott vevőre vonatkozó árairól. A termékek között kereshet megnevezés, anyagszám és gyári azonosító alapján, vagy szűrheti a felsorolást termékcsoportra, szöveg részlet előfordulásra; akcióban lévő és minimum készlet alatti termékekre.

WEBSHOP MODUL

Internetes értékesítés

A program modul az interneten történő értékesítéseit és ügyfélkapcsolatainak kezelését támogatja. A KORPUS WEBSHOP szorosan kapcsolódik a KORPUS CRM és KORPUS WAREHOUSE modulokhoz. A kereskedelmi rendszerben rendelkezésre álló termék, árkategóriák és partnerinformációk automatikusan szinkronizálásra kerülnek az internetes áruházzal, valamint ügyfeleinek a KORPUS WEBSHOP modulban rögzített megrendeléseit a kereskedelmi rendszer automatikusan feldolgozza. Az internetes áruházban közzétett termékeiről több soros megnevezést jeleníthet meg. Elhelyezheti a termék anyagszámát, fényképeit, gyári azonosítóját, műszaki paramétereit, mennyiségi egységét, kereskedelmi státuszát: készleten lévő, rendelhető. Az áruházba bejelentkezett törzsvásárlói a részükre meghatározott kedvezményes, egyedi árakat láthatják. A termékek tetszőleges csoportokba sorolhatóak, vagy a KORPUS WAREHOUSE rendszerrel történő szinkronizálás során a termékbesorolás és csoportképzés automatikusan megtörténik. A termékek kereshetőek a terméknév, termékkód és leírás alapján, valamint az akciós és készleten lévő termékek szűrhetőek is A virtuális bevásárló kosárba helyezett termékek és azok mennyiségei tetszőleges módosíthatóak, vagy akár egy későbbi vásárlás reményében menthetőek és visszatölthetőek. A sikeres rendelésekről az azt beküldő felhasználó és a rendszergazda is egy visszaigazolás formájában értesül, mely tartalmazza a vásárolt termékeket, azok árát, szállítási és fizetési módját. A KORPUS WEBSHOP termékeinek, árkategóriáinak és partnereinek karbantartása történhet automatikusan a KORPUS WAREHOUSE modullal történő szinkronizálás során, vagy ennek hiányában egy Excel kompatibilis állományból történő feltöltéssel. A modul segítségével mérheti vásárlói elégedettségét, figyelemmel kísérheti legsikeresebb termékeit és ügyfeleinek vásárlási szokásait. A KORPUS WEBSHOP hatékony megoldás minden ügyfelünk részére, akik rendelkeznek a KORPUS Integrált Bútoripari Rendszer kereskedelmi moduljaival és az Internet nyújtotta lehetőségeket is meg szeretnék ragadni az értékesítés területén.

Referenciák

Nézd meg kik választottatk minket!

A termékhez/szolgáltatáshoz kapcsolódó kedvezmény egyedi kedvezmény, azt kizárólag a vallalkozzdigitalisan.hu oldalon regisztrált megoldáskereső vállalkozások érvényesíthetik. Regisztrálok a kedvezményért!