A kedvezményezett neve: KDO Product Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram GINOP-8.3.5-18/B

A szerződött támogatás összege: 60 000 000 Ft

A projekt várható befejezési dátuma: 2028.06.15.

Hitelprogram azonosítójele: GINOP-8.3.5-18/B

Kölcsönszerződés száma:H-EKTG2/109659/2023/342993/001

Közreműködő szervezet: MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt tartalma:

A finanszírozás célja már működő cégünk tevékenységének üzemeltetése, fenntartásának segítése. Az anyagi-műszaki összetételben szereplő költségvetési tételek alapján az alábbiakat szeretnénk finanszírozásba vonni:

A már meglévő tevékenységünk üzemeltetéséhez kapcsolódó bérek fenntartásának segítése, melyet az igényelt hitelösszegből kívánunk finanszírozni.

A projekt címe: TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉS B HITEL CÉLÚ HITELPROGRAMHOZ GINOP-8.3.5-18

A kedvezményezett neve: KDO Product Zártkörűen működő Részvénytársaság

A szerződött támogatás összege: 25 000 000Ft

A támogatás mértéke: 49,09 %

A projekt tartalma:
A hitelprogram a GINOP-8.3.5-18/B azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram, melynek célja a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása volt.

Hiteligénylésünkkel nagy volumenű piaci jelenlétet kívántunk elérni  a szerszámgép kereskedelem területén. Az igényelt finanszírozást ’készletek’, bebiztosítására, üzemi gépekre, gépi berendezésekre, szerszámgépekre, CNC gépek finanszírozására fordítottuk. A finanszírozás célja már működő cégünk tevékenységének üzemeltetése, fenntartásának segítése volt. Készletbeszerzés: a normál ügymenethez közvetlen kapcsolódó alapanyagok, szükséges készletek beszerzése volt. Ezek periodikusan jelentkező, egyösszegű magas kiadásokat jelentettek cégünk számára.

A projekt várható befejezési dátuma: 2026.01.15.

Hitelprogram azonosítójele: H-EKTG2/081901/2020/342993/003

Közreműködő szervezet: MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: Komplex bútoripari beruházás és munkahelyteremtés a KDO Product Zrt.-nél

A kedvezményezett neve: KDO Product Zártkörűen működő Részvénytársaság

A szerződött támogatás összege: 412 792 000 Ft

A támogatás mértéke: 49,09 %

A projekt tartalma:
A projekttel célunk, az hogy hosszú távon tovább növeljük cégünk versenyképességét és eredményességét. Nagyon kevés faipari gyártócég rendelkezik a projektben beszerzett eszközök összességével, a kiegészítő eszközöknek köszönhetően pedig speciális bútoripari tevékenységet tudunk ellátni. A beszerezni kívánt eszközök együttesen hozzájárulnak az ország egyik legmodernebb faipari gyártósorának kialakításához. A beruházás hozzájárul, ahhoz, hogy élen járjunk a faipari szektorban, valamint eleget tegyünk a megbízhatóság, minőségi szolgáltatás tekintetében az uniós normáknak. A beruházás megvalósításával a jövőbeli vásárlóinkat magas színvonalú termékekkel tudjuk kiszolgálni, ami elősegíti cégünk erősödését.

Vállalkozásunk helyzetét vizsgálva megállapítható, hogy tartós fejlődést a komplex fejlesztési támogatások biztosítják, amelyek nem csupán a vállalati fejlesztés egy-egy elemére koncentrálnak (pl: eszközbeszerzés), hanem azok integrálhatósága érdekében a teljes vállalati működést egyedileg, a vállalatra szabottan fejlesztik, számos, egymással összefüggő elemre koncentrálva. Ezt szem előtt tartva cégünk vállalatirányítási rendszer bevezetését is megvalósította a pályázat keretein belül.

Mindezek mellett faipari szoftvert is beszereztünk a tervezés és gyártás segítése érdekében. A komplex beruházás része továbbá IT eszközök beszerzése, illetve egy ingatlanberuházás is, mely nagyatádi csarnokunk építése.

Az induló gyártás fejlesztéséhez, beszerezni kívánt modern eszközök elengedhetetlen segítséget nyújthatnak a termékeink előállításában. Ezáltal a külföldi konkurens cégekkel tudjuk versenyképesebbé tenni cégünket.

A projekt várható befejezési dátuma: 2022.03.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00578

 Közreműködő szervezet:

Pénzügyminisztérium – Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság

1139 Budapest, Váci út 81-83.

gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu

Tel: +36 1 896 66666

A projekt címe: Termeléskapacitás bővítés a KDO Product ZRT-nél

A kedvezményezett neve: KDO Product Zártkörűen működő Részvénytársaság

A szerződött támogatás összege: 49 988 895 Ft

A támogatás mértéke: 29,49%

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01540

A projekt befejezési dátuma: 2020.09.30.

A projekt tartalma:

A meglévő telephelyünkön, 9027 Győr, Égerfa utca 2. Hrsz: 5387/300 címen a projekt során az alábbiak lettek beszerezve/megvalósítva:

  • ECS-MC-110-4iAX megmunkáló központ Fanuc vezérléssel,
  • Vállalatirányítási rendszer,
  • Kötelező nyilvánosság biztosítása.

Fémipari tevékenységünk beindítása Győrben új munkahelyek teremtését is magával fogja vonni. Cégünk a beruházást követően 2021-re remélhetőleg 1 milliárd Ft-os nettó árbevétele (éves) után a településnek komoly iparűzési adóbevételt fog jelenteni. Sikeres beruházásunknak köszönhetően biztosan lesz cégbevonzó hatása és terveink szerint olyan jó minőségű termékeket fogunk gyártani, mely a régió hírét tovább fogja erősíteni, kiemelt gazdasági szereplők fogják ügyfélkörünket alkotni.

A projekt eredményeképpen az árbevétel és az üzemi eredmény jelentős növekedését várjuk.  A fémipari tevékenységünk beindítása révén már egy-két éven belül olyan termékek gyártását tervezzük, melyek már kifejezetten a nemzetközi piaci igényeknek, és a leendő ügyfélkör egyedi specifikumainak megfelelően kerülnek majd kialakításra. Az Európai Uniós forrásnak köszönhetően modern eszközökhöz juthatunk, költség- és energiahatékony termelést tudunk végezni és magas minőségű késztermékekkel tudjuk kiszolgálni vevőinket.

Közreműködő szervezet:

Pénzügyminisztérium – Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság

1139 Budapest, Váci út 81-83.

gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu

Tel: +36 1 896 66666

A kedvezményezett neve: KDO Product Zártkörűen működő Részvénytársaság

A projekt címe: Fémmegmunkáló üzem létrehozása a KDO Product Zrt. esetében

A szerződött támogatás összege: 49 995 500 Ft

A támogatás mértéke: 50 %

A projekt tartalma: Beszerzésre került gép: TAKISAWA TS-3000YS CNC esztergagép FANUC vezérléssel beszerzése. Fő gyártási terület a szerszámgépek, valamint alkatrészeszek gyártása és megmunkálása. Az beszerezni kívánt gépek a gépipari alkatrészek, hajtóművek, hajtóműházak, motorblokkok és ezekhez hasonló alkatrészek gyártása során a korábbi megmunkáló gépekhez képest együtt interpolálható tengelyek kapcsán alkalmas arra, hogy a felfogások számát csökkentsük, valamint a különböző szög alatt elhelyezkedő felületek megmunkálásra kerüljenek akár 3D-s felületek kialakításával együtt. A beruházás jól szolgálja az új termékkör hatékonyabb gyártását, ezen termék hatékony sorozatgyártásában a gép jelentős segítséget tud nyújtani és biztosítani tudjuk ezen termékkel a változó megrendelés állomány melletti kapacitástöbblet lekötését akár kétműszakos munkarendben is.

A projekt befejezési dátuma: 2019.04.10

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00945