A projekt címe: Termeléskapacitás bővítés a KDO Product ZRT-nél

A kedvezményezett neve: KDO Product Zártkörűen működő Részvénytársaság

A szerződött támogatás összege: 49 988 895 Ft

A támogatás mértéke: 29,49%

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01540

A projekt befejezési dátuma: 2020.09.30.

A projekt tartalma:

A meglévő telephelyünkön, 9027 Győr, Égerfa utca 2. Hrsz: 5387/300 címen a projekt során az alábbiak lettek beszerezve/megvalósítva:

  • ECS-MC-110-4iAX megmunkáló központ Fanuc vezérléssel,
  • Vállalatirányítási rendszer,
  • Kötelező nyilvánosság biztosítása.

Fémipari tevékenységünk beindítása Győrben új munkahelyek teremtését is magával fogja vonni. Cégünk a beruházást követően 2021-re remélhetőleg 1 milliárd Ft-os nettó árbevétele (éves) után a településnek komoly iparűzési adóbevételt fog jelenteni. Sikeres beruházásunknak köszönhetően biztosan lesz cégbevonzó hatása és terveink szerint olyan jó minőségű termékeket fogunk gyártani, mely a régió hírét tovább fogja erősíteni, kiemelt gazdasági szereplők fogják ügyfélkörünket alkotni.

A projekt eredményeképpen az árbevétel és az üzemi eredmény jelentős növekedését várjuk.  A fémipari tevékenységünk beindítása révén már egy-két éven belül olyan termékek gyártását tervezzük, melyek már kifejezetten a nemzetközi piaci igényeknek, és a leendő ügyfélkör egyedi specifikumainak megfelelően kerülnek majd kialakításra. Az Európai Uniós forrásnak köszönhetően modern eszközökhöz juthatunk, költség- és energiahatékony termelést tudunk végezni és magas minőségű késztermékekkel tudjuk kiszolgálni vevőinket.

Közreműködő szervezet:

Pénzügyminisztérium – Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság

1139 Budapest, Váci út 81-83.

gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu

Tel: +36 1 896 66666


A kedvezményezett neve: KDO Product Zártkörűen működő Részvénytársaság

A projekt címe: Fémmegmunkáló üzem létrehozása a KDO Product Zrt. esetében

A szerződött támogatás összege: 49 995 500 Ft

A támogatás mértéke: 50 %

A projekt tartalma: Beszerzésre került gép: TAKISAWA TS-3000YS CNC esztergagép FANUC vezérléssel beszerzése. Fő gyártási terület a szerszámgépek, valamint alkatrészeszek gyártása és megmunkálása. Az beszerezni kívánt gépek a gépipari alkatrészek, hajtóművek, hajtóműházak, motorblokkok és ezekhez hasonló alkatrészek gyártása során a korábbi megmunkáló gépekhez képest együtt interpolálható tengelyek kapcsán alkalmas arra, hogy a felfogások számát csökkentsük, valamint a különböző szög alatt elhelyezkedő felületek megmunkálásra kerüljenek akár 3D-s felületek kialakításával együtt. A beruházás jól szolgálja az új termékkör hatékonyabb gyártását, ezen termék hatékony sorozatgyártásában a gép jelentős segítséget tud nyújtani és biztosítani tudjuk ezen termékkel a változó megrendelés állomány melletti kapacitástöbblet lekötését akár kétműszakos munkarendben is.

A projekt befejezési dátuma: 2019.04.10

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00945